Kada pronadjemo u sebi ono što tražimo u drugome tada postajemo prijatelji sa celim svetom.

Muzička radionica

Muzikoterapeutska radionica: Muzika sfera

IMG-20151116-WA0004

Tatjana Karajanov : vokal, Branko Isaković : gitare, Aleksandar Radojičić-Šojka : perkusije

Muzika se od davnina smatra hranom za dušu. Tu svakodnevnu potrebu skoro smo potpuno zanemarili i pretvorili je u retke trenutke uživanja. Zbog ubrzanog načina života skoro da i ne obraćamo pažnju kakvu muziku slušamo. Na sve to dodajmo i nove muzičke trendove i stilove koji zbog mnogobrojnih ponavljanja i favorizovanja veštački stvorenih zvukova uopšte ne pogoduju čoveku.

Ovaj projekat je nastao prožimanjem muzičkog i terapeutskog iskustva sva tri izvodjača. Potraga za muzikom koja budi sećanje na izvorno stanje ljudskog bića spojila ih je u ovaj sastav.

IMG-20151116-WA0005

Uz uživo izvodjenje muzike, „aktivnim slušanjem” posebno kreiranih harmonija, učesnici radionice imaju priliku da pokrenu kod sebe neke “uspavane” delove svoje “životne muzike”.

Muzikoterapija, kao posebna terapeutska veština, danas sasvim jasno definiše uticaj muzike na čovekovu svest i podsvest. Poznato je da zvuk otključava informacije koje se nalaze u našim tkivima i kostima, odnosno da vibracija kao pokretač manifestacije podstiče i proces transformacije.

IMG-20151117-WA0001

Uz odgovarajuće energetske vežbe, odnosno pokret, osnažujemo i hranimo sve nivoe svoga bića: fizički, emotivni, mentalni i energetski. Na ovaj način se process transformacije nekih podsvesnih sadržaja odigrava veoma prirodno i spontano. Vežbama aktivacije svih čula budimo svoje biće u celosti, kako bi živeli život sa radošću i punim potencijalom.

To stanje je zapravo prirodno stanje čoveka kome svi težimo, a sve što je potrebno je biti u potpunosti prisutan sada i ovde. Na taj način dolazimo u dublji kontakt sa svojom „unutrašnjom mudrošću“ koja nosi sve informacije o našem zdravlju i kreativnom postojanju na ovoj planeti. Pored klasičnih instrumenata , izvođači koriste i posebno ručno kreirane instrumente, samo za potrebe terapeutskih radionica.

Tatjana Karajanov se 11 godina bavi homeopatijom. Istražujući vibratorna polja i frekvencije, kao i dejstvo muzike na čovekovo bio polje, svoj celoživotni hobi (komponovanje i pevanje) uključuje u svoj terapeutski rad u vidu muzikoterapije. Od 2011. godine aktivno kreira terapeutsku muziku. Koristeći svoj glas kao instrument i komponujući, uradila je dva autorska albuma u saradnji sa dizajnerom zvuka i kompozitorom Branislavom Micićem: “Muzika sfera” i “Mudrost Šume”.

BB1_0954

Branko Isaković od 1977 godine kao bas gitarista svirao u poznatim pop i rock muzičkim sastavima  (Idoli, Dejan Cukić, Kerber). Od 2000. godine pokrenuo nekoliko etno-muzičkih projekata. Neki od njih su Bilja Krstić & Bistrik i Teodulija. Poslednjih deset godina komponuje muziku za relaksaciju i isceljenje (CD Poredak Ljubavi ) Pored muzike aktivno se bavi floriterapijom i muzičkom produkcijom.

www.divine-sound.com

11133806_657114201088858_3823659256985311735_n

Aleksandar Radojičić Šojka je dugogodišnji profesionalni muzičar (perkusionista). Svoju karijeru je utvrđivao širom Evrope i Amerike sa bendovima Arhai, Kal, Gogoll Bordello, Amaro Del i drugi. Poslednjih godina fokus svog angažovanja u oblasti zvuka usmerio je na terapijski rad sa decom i odraslima, kao i proizvodnju sopstvenih instrumenata koji se koriste u terapijske svrhe.

Prijatelj događaja: Kućna Radinost Kreativa www.kreativa.rs

Kategorije:

CD: Muzika Sfera 432 Hz

CD: Mudrost Šume 432 Hz

„Ako želite da razumete Univerzum, razmišljajte o energiji, frekvenciji i vibraciji.“ Nikola Tesla