Kada pronadjemo u sebi ono što tražimo u drugome tada postajemo prijatelji sa celim svetom.

About

viber_slika_2023-08-17_13-11-04-139Tatjana Karajanov je diplomirani psiholog, psihoterapeut i homeopata. Nakon studija ekonomije i sociologije nastavila je sa dugogodišnjim homeopatskim studijama. Završila je četvorogodišnje studije u belgijskom Centru za klasičnu homeopatiju (CKH) u Novom Sadu, dvogodišnje studije u londonskom Internacionalnom koledžu za klasičnu homeopatiju (LICH)” u Beogradu i master studije bombajske Akademije napredne homeopatije “The Other Song”. Takođe, stekla je i edukaciju za stručnu superviziju kod homeopate Šile Rajan (Sheila Ryan), supervizora i tutora “School of Homeopathy” (London), jedne od najuglednijih homeopatskih škola u svetu.

Iza sebe ima 20 godina homeopatskog iskustva i preko 10 000 zadovoljnih pacijenata je prošlo kroz njenu praksu.

 Tatjana svoje obrazovanje nadograđuje diplomirajući psihologiju na Fakultetu za Medije i Komunikacije u Beogradu, odsek psihologija, paralelno studirajući i Integrativnu Art psihoterapiju, kod prof. dr  Snežane Milenković. Zahvaljujući ovim edukacijama  poslednjih 6 godina psihoterapijski pristup daje novu dimenziju njenom radu.

Predavač je u školi homeopatije „Hahnemann“ u Novom Sadu a imala je čast i da bude srpski predstavnik istoimenog homeopatskog udruženja u Evropkom Savezu za Klasičnu Homeopatiju (ECCH) i koordinator projekta: Svetska Nedelja Homeopatije. Ovo petogodišnje iskustvo je donelo brojna putovanja i posete raznim evropskim zemljama, članicama ECCH, kao i edukacije iz oblasti medijske aktivnosti u kontekstu svoje profesije.

viber_slika_2023-08-17_13-12-51-653

Svoj celoživotni hobi, komponovanje i pevanje, od 2011. godine uključuje u svoj terapeutski rad. Proučavajući zvuk i frekvencije i istražujući dejstvo muzike na čovekov organizam, od 2011. godine aktivno komponuje i izvodi terapeutsku muziku. Koristeći svoj glas kao instrument, komponovala je dva autorska albuma: “Muzika sfera” i “Mudrost Šume”. Sa svojim stručnim saradnicima, muziku na oba albuma je pažljivo kreirala, sa posebnim frekvencijskim rasponima, u svrhu terapeutskog dejstva na slušaoca.

viber_slika_2023-08-17_13-27-36-833

Tatjana je svoje kompozitorske veštine proširila i u oblasti pop i etno muzičkih pravaca te je zajedno sa svojim bivšim suprugom Aleksandrom Sanjom Ilićem, komponovala pesmu po nazivom „Nova Deca“, koja je predstavljala našu zemlju na Eurosong-u 2018. a u izvodnjenu grupe „Balkanika“.

https://www.youtube.com/watch?v=WkOFnIjGrkw

Nakon toga je nastavila sa komponovanjem pop muzičkih numera a jedna od njih je numera „Meet Me“, gde se Tatjana obrela u većem delu i kao aražer i pevač.  Uskoro će biti objavljene i druge kompozicije koje su u procesu stvaranja.

 Tatjana Karajanov MEET ME – YouTube

Integracija terapeutskog i muzičkog rada, koji uključuje i dugogodišnje edukacije  u oblasti klasičnog solo pevanja, etno i pop pevanja, dovelo je Tatjanu do formiranja psihoterapijskih muzičkih radionica gde se klijeti susreću sa svojim autentičnim selfom i na kreativan način dolaze do jedne posebne dimenzije svoga bića.Musical Improvisation ( Live Performance 2016 ) – Orient Breeze – YouTube

Takodje, uvrstila je terapiju pevanjem i u individualan rad sa svojim klijentima. Prilikom učenja pravilne tehnike disanja, stava prema pevanju i drugih brojnih elementarnih tehnika korišćenja svoga glasa kao najlepšeg instrumenta u prirodi, osoba počinje da spoznaje nove dimenzije svojih sposobnosti. Redovnim kontinuiranim radom, ovakav proces učenja uspostavljanja kontrole nad svojim glasom a samim tim i svojim telom, kroz kontrolu daha i mišićnu organizaciju koja učestvuje u proizvodnji glasa, kod osobe dolazi do reorganizacije unutrašnjeg lokusa kontrole. Pozitivni rezultati u tretiranju  nekih vrsta depresivnih poremećaja, kao i anksioznih poremećaja, ovim vidom terapije u svetu nauke psihologije su veoma poznati.  Uz adekvatno uvremenjene i primenjene psihoterapijske tehnike, uspostavljanjem balansa izmedju eksternog i internog lokusa kontrole,  isceljujući efekti su mnogobrojni.

Tatjana je operacijonalizovala i posebne časove pevanja za profesionalne pevače, koji su vremenom počeli da joj dolaze, pronalazeći veoma korisnim ovaj oblik psihološkog i muzičkog rada na svome glasu.

Takođe, ima i onih slučajeva gde su osobe zbog određenih tegoba krenule na pomenute individualne vokalne terapije, odnosno „časove pevanja“, ne znajući da imaju pevačke talente, a otkrivši iste, nastavili da se bave pevanjem i značajno promenili kvalitet svoga života.

Svakako, rezultati u Tatjaninoj praksi su samo potvrda brojnih istraživanja iz oblasti psihologije i neuropsihologije.

 

Kategorije:

CD: Muzika Sfera 432 Hz

CD: Mudrost Šume 432 Hz

„Ako želite da razumete Univerzum, razmišljajte o energiji, frekvenciji i vibraciji.“ Nikola Tesla